DESPRE NOI

       Trupa Incognito este un “cover band” care a fost înființat în anul 2008 din pasiunea pentru muzică live a unor tineri muzicieni din Bistrița și Cluj-Napoca, absolvenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”. Membrii trupei care activează încă de la început și până în prezent sunt Darius Micu (chitară electrică) și Emilian Tofan (clape), trupa având de-a lungul anilor mai mulți soliști vocali. Primele piese abordate au fost cover-uri din genul rock sau pop-rock ale trupelor Coldplay, Keane, Counting Crows, Queen, Simply Red, The Beatles, The Killers sau ale unor artiști ca David Bisbal, Elvis Presley, Fatboy Slim, Gnarls Barkley, Madcon, Nec sau Negramaro. La scurt timp după susținerea primului concert, în data de 30 noiembrie 2008, care a avut loc la Cotton Club din Cluj-Napoca, se alătură trupei și violonistul Andrei Lup, din dorința de a adăuga în repertoriu piese inspirate din folclorul românesc, unguresc, gipsy sau rusesc, melodii pe care publicul care asistă la concerte să danseze și să interacționeze cu membrii trupei.

       După câteva concerte susținute în cluburi din Cluj-Napoca și Bistrița, observând că publicul preferă mai mult muzica pe care se poate dansa și pe care se creează o atmosferă prietenoasă între cei de pe scenă și public, trupa a început să adauge la repertoriu, pe lângă muzică rock și pop-rock, numeroase piese pop, gipsy, latino, retro și piese românești, încercând o interpretare din punct de vedere tehnic cât mai apropiată de original dar în același timp unică prin atmosfera creată de entuziasmul băieților de a cânta și de a comunica cu publicul. În scurt timp, trupa abordează toate genurile de muzică iar cluburile din Cluj-Napoca și din Bistrița doresc să organizeze party-uri cu Trupa Incognito. Deschiderea băieților către toate genurile de muzică, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele, începe să aducă trupei oportunitatea de a cânta la evenimente private sau “corporate”. Trupa începe să susțină numeroase concerte în orașele din Transilvania dar și în restul țării, cel mai important concert având loc în fața a peste 2000 de persoane, în “Club Bamboo Bucuresti”, la “Romtelecom Party 2010”, concert susținut în deschiderea Loredanei Groza.

       Din anul 2011, trupa începe să experimenteze noi genuri de muzică, printre care și muzica de club sau hip-hop, muzica românească veche, readaptată cu un sound modern și chiar melodii orientale care să scoată în evidență frumusețea ritmurilor energice ale percuției, ajutând astfel la crearea unei atmosfere de party incendiar, unde cei prezenți să poată vedea ceva nou și “entertaining”. Se dorește ca cei prezenți la concerte să se distreze pe muzica din tinerețe, pe piese vechi sau pe muzică nouă, care a fost sau este în topuri. Urmează mai multe concerte în deschidere unor artiști ca Smiley, Loredana sau Voltaj.

        Până la sfârșitul anului 2012, trupa reușește să compună primele piese proprii. Piesa "Clipe" stă  în “Topul Radio Cluj” mai multe săptămâni iar piesa “Un pas în față” este difuzată la emisiunea “Un show pacatos” de la Antena 1. În primăvara anului 2013 se lansează piesele "Acum" și "O lume nouă". Tot în anul 2013, trupa câștigă concursul “Ambient - 20 de ani” cu piesa "O lume nouă" și cântă în deschiderea trupei Voltaj în primul turneu național de mare anvergură, în 8 orașe din țară : Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Baia-Mare, Bistrița, Râmnicu-Vâlcea, Brașov și Deva. Prin aceste concerte trupa acumulează o foarte importantă experientă de a cânta live pe scene mari, în aer liber, în fața unui public numeros, la Sibiu fiind prezente 10000 de persoane. 

       În noiembrie 2013 se filmează primul videoclip al trupei, pentru piesa "Un suflet", o piesă dedicată naturii. Filmările au loc la Roșia Montană, lacul Geamăna și la protestele împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană care se desfășoară în Cluj-Napoca timp de mai multe săptămâni. 

       În noiembrie 2015, cu ocazia aniversării de 7 ani ai trupei și din dorința unei schimbări, Bogdan Dobi este invitat să preia microfonul de solist. Prin suflul nou pe care îl aduce și prin experiența vastă acumulată în anii în care a cântat cu trupe cunoscute ca și Nightlosers dar și prin abilitatea lui de a fi un entertainer lipsit de inhibiții, cu priză la public și cu o naturalețe unică, Bogdan reușește repede să își pună amprenta pe prestația live a trupei, repertoriul devenind mai complex și mai matur. Alături de el, Dragoș Mărginean (DJ Draos) se alătură trupei din dorința de a schimba conceptul show-ului. Pe lângă prestația live, serile cu trupa Incognito au parte de after-party-uri incendiare, marca DJ Draos. Urmează un mini-turneu aniversar în orașele Cluj-Napoca, Baia Mare, Târgu Mureș, Kaprun/Austria (Romanian Ski Days 2015) și Bistrița.

       În 21 iunie 2017, trupa Incognito lansează show-ul concept #IncognitoSolstice, un concert pe care trupa îl va susține anual cu ocazia sărbătoririi “Solstițiului de Vară”. Concertul are loc la Hotel Beyfin și de la prima ediție devine un “rooftop party” de mare success. Concertul este filmat și poate fi vizionat pe canalul de Youtube al trupei. 

        În 21 iunie 2018 are loc a doua editie #IncognitoSolstice, la Casino.  Publicul face cunostinta cu noii membri ai trupei, Radu Hategan la tobe si Maximilian Ciupac la instrumente de suflat. 

 

Awards

Castigatorii concursului "Ambient - 20 de ani" - 8 concerte in deschiderea trupei Voltaj in turneul national Ambient 2013.

 
27355509_1684885694888607_5858313150568499223_o.jpg